Badalona y Prat a la final.

UE Llagostera o AE Prat serán los sustitutos del Santboià en el palmarés dels Històrics. Se han clasificado tras jugar dos partidos diferentes, en el primero la Llagostera ha superado al Badalona con un gol de Moha tras un fallo garrafal de Bermudo. Un partido donde el medio del campo se ha impuesto. Muy diferente ha sido el segundo partido, donde tras el descando, los dos equipos fueron al ataque, y ganó el que estuvo más afortunado, el Prat. La final se jugará mañana a las 18:30

A continuación se puede leer la crónica realizada por el comité de prensa del torneo con Victor Mur a la cabeza:

La UE Llagostera i la AE Prat jugaran la final de la XXVIII edició del Torneig d’Històrics després de guanyar al CF Badalona (0-1) i a l’Hospitalet (3-1) respectivament. Final inèdita als Històrics entre els dos equips de Segona ‘B’.

1ª Semifinal: CF BADALONA 0–1 UE LLAGOSTERA: Nuha trenca l’equilibri amb un gol al 86’

Torneig d'Històrics (Àrtur Tura)
Primera part d’alt voltatge entre Badalona i Llagostera, amb moltes oportunitats per tots dos equips, encara que sense encert en els metres finals.

Els d’Oriol Alsina han començat amb molta empenta i ben aviat Gila ha tingut la primera ocasió. Al minut 5 ha disparat per sobre el travesser de Moragón, La resposta ha anat a càrrec del badaloní Moha, que també ha xutat massa alt en una ocasió inmillorable.

La més clara l’ha tornat a tenir Gila, amb un xut creuat que ha impactat el travesser, quan el Guinardó ja cantava gol. Semblava que els gironins tenien el control del partit, amb domini de la pilota i ocasions, però el Badalona feia bons contracops amb un rapidíssim Xavi Boniquet i un actiu Enric Gallego, que han pogut obrir el marcador amb dos grans xuts.

Tot i el 0-0, els dos equips han merescut arribar al descans amb algun gol al marcador. A la represa, el matx s’ha anivellat més, amb tots dos equips conscients que qualsevol gol podia ser decisiu per aconseguir ser finalista dels Històrics.

Les defenses s’han anat imposant als atacs i els molts canvis de Piti Belmonte i Alsina no ajudaven a trobar la fluïdesa necessària per activar el ritme de joc. Només una errada defensiva podia moure el marcador, i aquesta ha arribat per part de Bermudo.

El veterà lateral ha tractat de driblar en zona perillosa i el jove Nuha li ha robat la cartera i ha superat al porter badaloní Marcos en l’u contra u. El Llagostera posava peu i mig a la final al minut 86. No hi hagut reacció badalonina, i els gironins, en la seva primera participació, arriben a la final dels Històrics.

Fitxa tècnica:
CF BADALONA: Álex Sánchez (Marcos), Fran Grima (Maestre), Joan Castillo, Lolo, Boniquet, Tacón (Lázaro), Cárdenas (Ferrón), Bermudo, Sergio Gómez (Abraham), Moha (Joaquín) i Enric Gallego (Jordi)..
UE LLAGOSTERA: Moragón, Vallho, Óscar Álvarez (Aimar), Enric Pi (David Cano), Masó (Barón), Tito (Barnils), Pitu, Fullana, Sellarès (Manga), Chamorro (Nuha) i Eloy Gila (Aumatell).
Àrbitre: García Fuster. Groga a Aimar (Llagostera) i Castillo (Badalona)
Gols: 0-1, Nuha m.86.

2ª Semifinal: AE PRAT 3 –1 CE L’HOSPITALET: El Prat supera amb claredat l’Hospi i jugarà la final
Excel·lent partit del Prat contra un rival de gran entitat com l’Hospitalet. Els d’Agustín Vacas s’han classificat per la final dels Històrics en una segona part on s’han mostrat extremadament efectius.

La primera meitat ha estat força igualada, però els pratencs ja han demostrat el seu perill a pilota aturada quan a Rafa Murillo (m.21) li han anul·lat un gol per fora de joc a la sortida d’una falta lateral. Fran Bea també ho ha intentat amb una pilota al pal de falta directa (m.34).

L’Hospi de Martín Posse no s’ha acabat de trobar còmode i això s’ha demostrat a la segona meitat. En una altra perillosa falta lateral, Matas ha despenjat la pilota al segon pal i Ignacio Rosillo ha entrat amb tot per fer el primer gol de la semifinal (m.53).

Canvis en tots dos equips, i el que n’ha tret més suc ha estat el conjunt del Baix Llobregat. Oribe, que només portava un minut sobre el terreny de joc, ha engaltat un xut desde fora de l’àrea que ha suposat el 2-0. La sentència ha arribat de la mà de Fran Bea, jugador amb un excel·lent toc de pilota, que ha marcat de penal el tercer (m.82).

La semifinal estava sentenciada, però encara hi ha hagut temps per veure un altre gol de bella factura. En aquest cas ha estat el jugador de l’Hospi Méndez Canario de falta directa, que ha entrat per l’escaire de Ramos.

L’Hospi de Martín Posse s’acomiada dels Històrics, mentre que el Prat disputarà la gran final contra un altre gran rival, el Llagostera.

AE Prat: Toni (Ramos), Álvaro, Murillo (Lucas), Vivó(Sierra), Larios (Artabe), Granell (Manu), Ignacio (Guille), Sebas (Fer), Matas(Oribe), Fran i Víctor (Kante).
CE L’Hospitalet: Craviotto, Peque (Mousa), Valentín (Oriol), Viale (Pedro), Moyano, Pau (Fragoso), Ivan (Provencio), Pol (Alan), Carreño (Mario), Manel i Bebo (Canario).
Àrbitre: Llopart Carbó. Groga a Fran Bea, Oribe, Álvaro Messeguer (Prat) Iván i Mousa (L'Hospitalet)
Gols: 1-0, Rosillo m.53. 2-0 Oribe m.72, 3-0 Fran Bea (p) m.82 3-1. Canario m.86

Crònica: Víctor Mur