Granollers i L’Hospitalet a la final #2bg3 #Històrics15 #3div5

L’EC Granollers i el CE L’Hospitalet protagonitzaran demà la gran final del Torneig d’Històrics 2015. Els del Vallès Oriental s’han imposat al Júpiter amb un solitari gol de Bauli a la primera part (0-1), mentre que l’Hospi, de Segona B, ha suat de valent per desfer-se de la UE Sants, de Primera Catalana, que només ha pogut superar als penals (1-1).

El Granollers arriba a la final en el seu any de debut a l’Històrics i s’hi trobarà un Hospitalet que ha evitat al temps afegit una sorpresa majúscula del Sants. Els de Martí Cifuentes han empatat el duel mitjançant Boris en l’últim sospir i els penals han somrigut als riberencs.

Demà a les 19 hores començarà la final del XXXè Torneig d’Històrics del Futbol Català al Municipal del Guinardó.

1a semifinal: CE Júpiter 0–1 EC Granollers

Els dos equips recent ascendits a Tercera Divisió han disputat una primera semifinal passada per aigua i amb molta intensitat. El gran animador dels primers minuts ha estat el davanter grisgrana Kuku, molt actiu i que ha gaudit de les dues primeres ocasions.

Al minut 15, Kuku ha aconseguit superar el porter però s’ha quedat sense angle i ha xutat massa creuat, mentre que al minut 17 Ortega li ha guanyat la partida amb una bona aturada.

Tot i això qui ha colpejat primer ha estat el Granollers mitjançant David Bauli, que ha resolt a la perfecció una acció d’u contra u amb Víctor (0-1, m.34). Amb aquest marcador s’ha arribat al descans.

A la segona part el Júpiter ha demostrat que volia arribar a la final dels Històrics, que no trepitjava desde l’any 2001. Els de Juanjo Garcia han seguit buscant amb insistència la porteria del Granollers, però els hi ha mancat precisió i els vallesans han aprofitat per crear contraatacs.

Les ocasions més clares de la segona part han estat pel Granollers, primer en una jugada al minut 82 en què Marcelo ha rematat de cap fregant el pal i ja a les acaballes del partit Sergio amb una rematada que ha fet lluïr a Víctor.

L’última acció del partit podria haver enviat el matx als penals, en una acció claríssima per Josu. El migcampista grisgrana s’ha plantat dins de l’àrea i ha buscat l’escaire, però la pilota no ha entrat per centímetres quan es complia el minut 90. D’aquesta manera, el Granollers ha arribat a la final en el seu debut al Torneig d’Històrics del Futbol Català.

Fitxa tècnica:

0- CE Júpiter: Víctor, Adrià (Manu), Marc, Mika (Quim Solano), Reina, Ahufinger (Anas), Josu, Geri (Santolalla), Kuku, Vives (Alex) i Juan (Pau).

1- EC Granollers: Ortega (Joan), Duran, Suárez (Roger), Eloi, Font, Didi (Peke - Valls), Rugi (Sergi), Bauli (Cano), Gil, Riki (Marcelo) i Héctor (Burgos)

Gols: 1-0, Bauli m.34.

Àrbitre: Molina Fernández. Groga a Kuku, Adrià, Josu, Pau, Reina i Anas (Júpiter) i Duran (Granollers).

2a semifinal: UE Sants 1–1 CE L’Hospitalet

L’Hospi, l´únic equip viu de Segona B a les semifinals dels Històrics, ha començat el partit amb clara intenció de sentenciar per la via ràpida. Ruibal ha engaltat un bon xut al minut 5 que ha trobat una magnífica resposta del porter Carlos.

El Sants, però, s’ha tret els nervis inicials de sobre i ha començat a apretar de valent a l’Hospi amb accions puntuals de Sergio Navarro i de Guille, que ho ha provat de fora l’àrea al minut 33.

Els de Martí Cifuentes han tingut una bona ocasió en una falta de Ton Alcover que ha aturar un segur Carlos, però el Sants a mesura que passaven els minuts anava creixent i trepitjant l’àrea visitant.

Al minut 43, l’àrbitre ha pitat penal favorable als barcelonins i Sergio Navarro ha anotat el primer gol del partit des dels 11 metres. 1-0 i descans amb sorpresa al Guinardó.

A la segona part l’Hospi ha canviat la seva imatge i s’ha bolcat a la recerca de l’empat. L’entrada d’homes com Boris o Guzmán han donat més punch en atac tot i que el Sants es mostrava molt ben plantat en defensa.

El temps corria a favor dels de Tito Lossio, que han anat controlant el temps del partit i han sabut patir… fins al temps afegit quan Boris ha establert l’empat amb una rematada de cap en la darrera acció del partit. L’1-1 ha portat el partit als penals.

A la tanda l’Hospitalet s’ha mostrat més efectiu i ha vençut per 3-4, privant així al Sants d’arribar a una final que no trepitjava des de 1993.

1 - UE Sants: Carlos (Joan), Alberto (Carrique), Picolo , Guille (Vence), Navarro (Seco), Gala (Castillo), Fabregat (Cuadrillero), Cura (Avilés), Crivilles (Felip), Pau Navas (Peque) i Arbulu (Freixi).

1 - CE L’Hospitalet: Javi Martínez (Víctor), Dani Fernández, Eric Via (Savall), Medina, Medina (Aleix), Castell (Boris), Miki Martínez (Javi Pérez), Carreras (David López), Ton Alcover (Miki Muñoz), Roy (Guzmán), Xavi Puerto i Ruibal (Aleix).

Gols: 1-0, Sergio Navarro (p) m.43. 1-1, Boris m.90. (Als penals guanya l’Hospitalet per 3-4).

Àrbitre: Congost Larrosa. Groga a Gala, Fabregat, Picolo, Vence (Sants) Boris (L’Hospitalet)

Fotografies: Torneig d'Històrics (Àngel Garreta).

Texto: Víctor Mur - Jefe de Premsa del Torneig d’Històrics.