Buenas sensaciones | AEC Manlleu 0-2 UE Cornellà

El Cornellà supera el Manlleu i manté el liderat
El Manlleu ha estat incapaç d’imposar-se en un duel que ha començat amb una primera part equilibrada però que a la segona s’ha decantat cap al costat dels del Baix Llobregat. Després del descans, els homes de Jordi Roger han posat una marxa més per endur-se el partit. Al minut 64, Dani Martí ha obert el marcador i Enric ha sentenciat al minut 89 amb un xut potent des de la frontal.

Manlleu i Cornellà s’han enfrontat aquest diumenge amb la voluntat de mantenir-se imbatuts en aquesta nova arrencada de la lliga. El conjunt manlleuenc ho ha buscat amb un equip renovat i més modest que el del curs passat, però el Cornellà s’ha mostrat intractable en la seva intenció de ser, enguany, un dels equips capdavanters de la categoria. A la primera part, els dos conjunts s’han respectat en excés, tant que ha afectat bona part de la intensitat del joc, amb poques arribades clares a les dues àrees i amb un joc molt travat al centre del camp.

Un xut molt desviat de Putxi, del Manlleu, a la mitja hora de partit, ha estat l’únic bagatge ofensiu dels locals, que al minut 28 han perdut Archi a causa d’una lesió. El Cornellà ha tardat en respondre, i fins el minut 45 no ha arribat la primera ocasió clara amb un xut mossegat de Xavi Puerto que Barragán ha blocat sense problemes.

El partit s’anima

La reacció efectiva del Cornellà ha arribat a la segona part, quan els visitants han anat trencant, mica en mica, els mecanismes de defensa del Manlleu i han arribat a l’àrea local amb més perill. L’equip manlleuenc ha mantingut la concentració en defensa durant el primer quart d’hora, però han pagat molt cara la seva primera errada. Després d’una jugada a pilota parada, al minut 64, el Cornellà ha penjat una centrada des de la banda esquerra que Dani Martí ha rematat tot sol des de l’àrea petita.
Amb un gol en contra i amb la necessitat de fer alguna cosa per solucionar-ho, el Manlleu ha començat a arribar amb més claredat a la porteria rival. A l’equador de la segona part, Baruc ha provat sort amb dos xuts des de la frontal i Barnils ha fet el mateix al minut 77 amb un cacau des del balcó de l’àrea que Jose ha enviat a córner després d’una bona aturada.

Un Manlleu sense gol

Malgrat reaccionar, els jugadors de Jordi Dot han estat poc còmodes en atac. El Manlleu ha mostrat poca precisió en les passades i una minsa capacitat de moure la pilota quan s’apropaven a la frontal, una situació que l’equip està patint en aquest inici de lliga després de perdre tres jugadors importants en atac com són Dani Planagumà (màxim golejador de Tercera Divisió la temporada passada), Jordi Aumatell i Albert Criado.
Les il·lusions de l’empat per part dels manlleuencs s’han esvaït al minut 89 amb el segon gol del Cornellà. Enric ha rebut una pilota a la frontal, s’ha girat i ha etzibat un xut imparable que ha entrat per l’escaire esquerre de la porteria de Barragán. Amb el 0 a 2 al marcador, el Manlleu ha baixat els braços i ha deixat el partit a mans del Cornellà, que per segona setmana consecutiva lidera la classificació de Tercera Divisió després de dues jornades.

Fitxa tècnica

• AEC Manlleu: Barragán (p), Manu Moreno (Adrià Casanova, 83′), Archi (Ivan Fernández, 28′), Gely, Masó, Putxi, Seuma (Barnils, 55′), Baruc, Manel Sala, Fortet i Ivan Guzmán.
  • UE Cornellà: José (p), Joel, Franco, Raúl Capó, Israel, David, Caballé, Luis (Dani Martí, 51′), Enric, Xavi Puerto (Pla, 79′) i Boris (Guinovart, 87).
  • Gols: 0-1, Dani Martí (64′); 0-2, Enric (89′)
  • Àrbitre: Paez Brines. Ha amonestat el local Fortet i els visitants Boris i Franco.

Les declaracions

Jordi Dot (AEC Manlleu): “El partit ha tingut dues parts ben diferenciades: a la primera ens hem tingut molt respecte i a la segona el Cornellà s’ha imposat i ens ha fet patir. No estíc content perquè hem perdut, però sí satisfet perquè hem donat la cara i hem competit bé. Encara ens manca ser més atrevits en atac. Estem en un club que estava acostumat a tenir en Dani Planagumà, el pitxitxi de la lliga, però ara això és diferent i com abans tothom en sigui conscient molt millor”.

Jordi Roger (UE Cornellà): “Hem aprofitat la primera part per anar madurant el partit i a la segona part ens hem merescut la victòria. Estem bé físicament i l’equip està molt més compactat, això ens permet venir al camp del Manlleu i que no se’ns escapin punts com ens va passar l’any passat. De cara al final de temporada hem de ser realistes i anar poc a poc, el que ningú ens podrà retreure mai és l’actitud i les ganes de guanyar que posem en cada partit”.