AE Prat campeón.

AE Prat campeón de la XXVIII edición del Torneig dels Històrics. Se ha impuesto en la tanda de penaltis, tras llegar con empate a uno en el marcador. Nada más empezar, Alberto Manga de falta adelantaba a la Llagostera, pero en la segunda parte, Ignacio Rosillo conseguía el empate. Con este gol además se proclamaba pichichi del torneo, que le ha servido para ser declarado mejor jugador del torneo.

A continuación se puede leer la crónica realizada por el comité de prensa del torneo con Victor Mur a la cabeza:

El Prat, campió dels Històrics per penals

UE Llagostera 1-1 AE Prat (guanya l'AE Prat als penals 5-6)

Torneig d'Històrics (Àrtur Tura)
L’AE Prat és el campió de la XXVIII edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català, després d’imposar-se a la UE Llagostera en una emocionant final que s’ha decidit a la tanda de penals, amb un únic error de Barón. El partit havia finalitzat 1-1 amb gols de Manga i de Ignacio Rosillo.

Els d’Agustín Vacas assoleixen el títol en la segona participació al torneig, després d’eliminar el Martinenc i el Santboià –al qual succeeixen al palmarés- en la fase de grups, l’Hospitalet a les semifinals i un bon Llagostera a la final.

El partit ha començat amb un protagonista clar, el Llagostera. Els gironins han sortit molt més endollats que el Prat i han inaugurat el marcador en la primera ocasió que han gaudit.
El migcampista Alberto Manga, amb un llançament magistral de falta, ha fet inútil l’estirada de Guille i ha posat el 1-0 favorable als d’Oriol Alsina (minut 3). El Prat ha quedat un pèl tocat pel gol, però ha començat a reaccionar i a adaptar-se al camp del Guinardó.

Així, els de Vacas han començat a agafar el timó del partit i s’han acostat amb perill a la porteria del jove Ratti. Oribe, l’omnipresent Kante i Ignacio han xutat amb perill, fins que ha arribat l’empat en una gran jugada d’atac.

Fernando, el pulmó del Prat, ha fet una genial assistència per Ignacio Rosillo, que ha superat la sortida en fals de Ratti i ha marcat creuant la pilota. El Prat celebrava un gol que feia justicia respecte el que s’havia vist sobre el terreny de joc. Amb el 1-1 s’ha arribat el descans.

L’inici del segon temps no ha estat tan elèctric. Els dos equips han acusat el cansament acumulat de l’Històrics i els molts canvis tampoc han afavorit al ritme de joc. Dues jugades han destacat per cada equip. Aimar s’ha trobat amb el travesser en un centre-xut que ha estat a punt de sorprendre Toni Texeira, mentre que el Prat al minut 90 ha fregat la victòria en un xut d’Oribe desde fora de l’àrea.

La gran final s’ha hagut de decidir per penals: els dos equips s’han mostrat immaculats en els 5 primers llançaments. Finalment, el llagosterenc Barón ha xutat als núvols i ha donat el títol al Prat i a la seva nombrosa afició.

Fitxa tècnica:
UE Llagostera: Ratti, Masó (Tito), Cano, Òscar Àlvarez (Vallho), Marc Garcia (Eloy Gila), Barnils (Pitu), Anas El Morabet (Aimar), Manga (Barón), Sellarès (Enric Pi), Nuha (Chamorro) i Aumatell (Fullana).
AE Prat: Guille (Toni), Sierra (Álvaro Messeguer), Artabe, Murillo (Vivó), Ricarte (Larios), Sebas, Ignacio (Granell), Fernando, Kante (Matas), Manu i Oribe.
Àrbitre: Martin Varas. Groga a Granell.
Gols: 1-0, Manga m.3. 1-1, Ignacio Rosillo m.36. (El Prat s’imposa als penals per 6-5)